Lydbøger – den perfekte gave til jul

Er du i gang med julegaveindkøbene, så er er du sikkert allerede stødt på forhindringer. Der er nemlig altid nogen, der er sværere at købe julegaver til end andre. Det kan være du kender et friluftsmenneske som aldrig har brug for andet end natur og frisk luft, og andre ting der er svære at pakke ind.

Hos os bliver den mest populære gave i år lydbøger. Det kan gives til alle mennesker i alle aldre, og derfor får du her nogle eksempler på, hvem der kunne blive glad for et abonnement til lydbøger i år. Det er nemlig en meget alsidig gave, fordi den indeholder så mange forskellige lydbøger.

Barselsgave

Som barselsgaver til den nyfødte babys forældre er lydbøger helt geniale. Så er der noget at underholde med, mens de går lange ture med barnevognen eller sidder oppe en sen nat med en baby der kun vil holdes mens den sover. Mange lydbøger handler også om at være nybagte forældre, og her kan man finde trøst og underholdning i at sammenligne sig med andre forældre, som også synes det er hårdt. Derfor kan lydbøger sagtens passe til de nybagte forældre, som du mener kunne bruge lidt underholdning. Til nyfødte babyer er lydbøger ikke lige sagen endnu, for der er det mere forældrenes stemme der kommer til at berolige. En lydbog er en fremmed stemme der bombarderer dem med ord de ikke forstår, så der er det bedre at vente til de forstår konteksten af det de hører.

Friluftsmennesket

Som tidligere nævnt kan en sådan naturentusiast være svær at finde på noget til. Og selvfølgelig vil vedkommende da tit også gerne bare gå tur og nyde lyden af naturen. Men til de dage hvor absolut stilhed og fuglesang enten ikke er en mulighed eller ønsket, så kan lydbøger være en god erstatning. Og der findes også masser af lydbøger der handler om ro, natur og gåture, så det burde være muligt at finde et godt match her.

Pendleren

Til ham eller hende der hver dag rejser langt til og fra arbejde er lydbøger også optimal underholdning. Ligegyldigt om vedkommende kører bil eller tager det offentlige, kan en god lydbog få turen til at virke kortere.  Med i gaven kan du vedlægge en lille liste over lydbøger du tror vedkommende kan lide, eller som du bare selv elsker og derfor synes de skal læse. Så bliver gaven endnu mere personlig og rammer måske endda mere plet.

Til barnet

Til børn i alle aldre er lydbøger også et hit. Til de små, som endnu ikke har lært at læse selv, men forstår højtlæsning er det beroligende og underholdende i kort tid ad gangen at sidde og lytte til lydbøger. Især hvis du lytter med. Det kan for eksempel bruges til bilture, som kan føles særligt lange for dem. Og for de lidt større, som lige har lært at læse selv, kan det være en stor hjælp hvis de hører lydbogen mens de har teksten foran sig, så de selv kan læse med.