Prop og Berta Lydbog

Vil dine børne gerne høre de gode gamle Prop og Berta lydbøger, som du måske selv har lyttet til, dengang du var lille, kan det nemt lade sig gøre. Og ved at gøre brug af Bookbeat, kan du endda lytte gratis til dem i de første 45 dage, hvor du får en fri prøveperiode uden binding.

Der findes en lang række forskellige Prop og Berta bøger, som dine børn kan kaste sig over. Herunder har vi gennemgået de Prop og Berta lydbøger, der lige nu er tilgængelige på Bookbeat. Er der en af dem, dine børn gerne vil høre, kan du i løbet af få minutter få gratis adgang til den ved at oprette en 45 dages gratis prøveperiode derinde.

DEN STORE PROP OG BERTA BOG 1

Når du bevæger dig ind på Bookbeat for at afspille Prop og Berta lydbøgerne, kan du selv bestemme, om du vil sætte en enkelt historie på, eller om du vil sætte de store samlede værker på for dine børn, når de skal høre Prop og Berta.

Hvis vil gøre det nemt for dig selv, kan du sætte Den store Prop og Berta bog på, som er delt op i to dele – del 1 og del 2. Her er alle historierne samlet, og de bliver læst op af Bent Solhof, der er manden bag de legendariske fortællinger.

DEN STORE PROP OG BERTA BOG 2

Den store Prop og Berta bog 2 er anden del af de samlede værker. I de to bøger Den store Prop og Berta bog er delt op i, finder du alle historierne om den lille tykke mand Prop og hans talende ko Berta. De har oplevet en masse sjove ting sammen, og alle historierne er samlet i disse to bind, der hver er på over fem timer.

Der er alt fra historien om den stjålne politibil, Prop og Berta i Tivoli, Heksens Bryllup og mange, mange flere, som du måske endda selv kan huske fra din egen barndom. Det er ren nostalgi at sætte Prop og Berta på igen.

PROP OG BERTA – DEN STJÅLNE POLITIBIL

Foruden de to store bøger på mange timer hver, er der også et par af historierne, der står for sig selv, og som er lagt op som sin helt egen fortælling. På den måde kan du altså lytte til bare en enkelt historie i stedet for at sætte hele den store bog på.

Du kan blandt andet vælge at sætte Prop og Berta – Den stjålne politibil på, hvor Prop og Berta altså skal hjælpe den stakkels og forvirret politimester Frederiksen med at finde den forsvundne politibil. Men heldigvis er Prop og Berta gode venner med Tyttebøvserne, som altid redder dagen.

PÅ EVENTYR MED PROP OG BERTA

På eventyr med Prop og Berta er også en opsamlingsbog med en række af de forskellige Prop og Berta historier. Den er udgivet i 2012, og den har en spilletid på lidt over to timer. Som altid er det Bent Solhof selv, der læser historierne op.

På eventyr med Prop og Berta indeholder i alt otte forskellige historier, og det er følgende – Pigen der blev væk, Den stjålne politibil, De forsvundne Tyttebøvser, Prop og Berta og Bukserysterbanden, Prop som livredder, Prop og Berta på Indianerøen, Prop og Berta i Tivoli, Prop og Berta i vokskabinettet.

PROP OG BERTA I CIRKUS

I bogen Prop og Berta i cirkus kommer der et stort cirkus til byen, som Prop og Berta naturligvis må ned og kigge nærmere på, den dag det ankommer. Der er masser af dyr og artister med i dette cirkus. Der er blandt andet klovne, løver, elefanter og søløver i badekar.

Men på et tidspunkt bryder elefanterne til alles store overraskelse fri og buldrer væk fra optoget direkte mod Prop og Berta. Hvordan det går, og hvordan mange af de andre historier fra Prop og Bertas tur i cirkus ender, kan du altså høre i Prop og Berta i cirkus, der har en spilletid på 45 minutter.

PROP OG BERTA – HEKSENS BRYLLUP

I skoven tæt ved Prop og Bertas hus bor der naturligvis også en heks. Men der er så underligt stille i skoven denne dag, hvor Prop og Berta tilfældigt møder en af Tyttebøvserne, der mildest talt er ked af det.

De andre Tyttebøvser er rejst væk, fordi heksen holder heksemøde for fem andre hekse. Og da Tyttebøvserne i forvejen er rædselsslagne for bare den ene, de har boende i skoven, er det for meget af det gode med seks hekse samlet på et sted. Men hvad handler det møde om? Og er Prop på vej til at blive gift med heksen?

PROP OG BERTA OG ÆGGETYVEN

Prop og Berta og æggetyven er også en af de mange fortællinger fra det hyggelige børneunivers, som Bent Solhof har skabt igennem de sidste 40 år. I denne fortælling møder Prop og Berta igen Tyttebøvserne, men det er ikke sikkert, de kan blive ved med at være venner.

Heksen er naturligvis altid ude på ballade, og denne gang mister Prop og Berta alle deres venner på grund af noget, som heksen har gjort. Hvad kan det mon være, der er skyld i at Prop og Berta mister deres venner i skoven?

PROP OG BERTA – TRYLLENØDDEN

Prop og Berta – Tryllenøden er endnu en fantastisk fortælling i rækken af historier om den lille tykke mand og så hans ko. I dag finder de to venner en tryllenød, som får de særeste ting til at ske.

Og når så også byens bank bliver røvet af den berygtede Bukserysterbande, er det svært for borgerne ikke at gå i panik. Men Berta er allerede på sporet af røverne, da det viser sig, at hun heldigvis har et talent for at være en dygtig sporko. Og når man skal fange røvere, er det aldrig dårligt at have en tryllenød med sig.

PROP OG BERTA – BORGMESTERKÆDEN

Den sidste fortælling om Prop og Berta, som du finder på Bookbeat, er Prop og Berta – Borgmesterkæden med en spilletid på godt 35 minutter. I denne fortælling er heksen atter på spil, da hun brygger på en plan om at overtage alt magten i byen.

Hun arbejder sammen med Bukserysterbanden, og det lykkes dem at stjæle den værdifulde borgmesterkæde, som giver ejermanden ret til at bestemme alt i byen. Men mon ikke Prop og især Berta, der med sit talent som bugtaler, er klar til at redde dagen endnu en gang? Du finder bogen inde på Bookbeat.

GRATIS PROP OG BERTA LYDBØGER

Sværere er det faktisk ikke at få adgang til nogle af de bedste børnebøger, der er skrevet i dansk historie. Forfatteren bag gjorde et fantastisk stykke arbejde ved at skabe dette lille univers, der på trods af sin mindre størrelse, stadig har sat sig fast i langt de fleste danskeres bevidsthed.

Hvis du ikke har mulighed for at høre lydbøgerne andre steder, er Bookbeat et rigtig godt sted at gå hen for at finde gratis Prop og Berta lydbøger. Har du lyst til at fortsætte efter din 45 dages prøveperiode, kan du med fordel gøre det. Det vil dine børn nok også være glade for, hvis de ikke har nået at lytte til alle ni Prop og Berta bøger på de første to uger.

GRATIS PROP OG BERTA E-BØGER

Er dine børn kommet i en alder, hvor de selv har lyst til at læse bøgerne i stedet for at få dem læst højt, kan det også sagtens lade sig gøre på Bookbeat. Hele fire af de herover nævnte ni Prop og Berta bøger er nemlig også udgivet som e-bog og er tilgængelig som e-bog inde på Bookbeat.

På den måde kan dine børn selv lægge stemmer til karaktererne. Og når der er blevet trætte af det, kan de altid skifte tilbage til lydbogen og få resten af historien læst op for sig.

HØR DEM PÅ TELEFON OG TABLET

En af de mange fordele ved at lytte til Prop og Berta på Bookbeat er, at det er meget nemt at tage dem med overalt. Du kan nemlig hente appen ned på både mobil og tablet, og på den måde kan dine børn altså have Prop og Berta med overalt.

Har de deres egen mobil, kan de bare afspille dem derfra. Er du træt af, at de skal bruge din mobil til at høre lydbog på, kan du bare hente appen ned på jeres tablet, hvis I har sådan en i familien, og så kan de også lige så nemt bruge den til at afspille bøgerne.

PERFEKT SOM GODNATHISTORIER FOR BØRNENE

Prop og Berta lydbøgerne er nok nogle af de bedste børnebøger, når det kommer til godnathistorier. De er hverken for korte eller for lange, og oplæseren er en af de bedste i Danmark til at læse højt fra børnebøger.

Så hvis du er træt af selv at læse godnathistorier op for dine unger, eller hvis de bare savner noget nyt og anderledes end de samme bøger, der står hjemme på værelset, kan du med fordel vælge at putte dem til lyden af en god Prop og Berta fortælling.

PROP OG BERTA FILMEN

Hvis dine børn er helt vilde med Prop og Berta, kan det da også være en idé at lade dem se den store Prop og Berta film, der blev skabt tilbage i 2000.

Hvis dine børn aldrig har set filmen før, kan du være sikker på, at den bliver et hit. Historien i filmen er akkurat ligesom i mange af fortællingerne, så der sker lige så mange sjove og skøre ting i filmen, som der gør i fortællingerne. En perfekt film at kombinere med dynerne i sofaen på en søndag morgen.